zaterdag  10 oktober 2020

Rondkomen in coronatijden (Webinar)

Over de moeilijkheden en mogelijkheden van rondkomen in coronatijd organiseert Lumen Holland Rijnland (een onafhankelijke cliëntenorganisatie) een interessant gratis Webinar op donderdag 15 oktober tussen 16:00-17:30 uur.

Veel mensen liggen wakker vanwege geldzaken. Een ingrijpend ‘life event’ (verlies van baan, scheiding), een beperking van fysieke of psychische aard, of soms ook domme pech, kan ervoor zorgen dat je je zorgen maakt over hoe je het einde van de maand haalt.

Ongemerkt en ook snel kan je van de regen in de drup geraken (“Let op! Lenen kost geld”). Het was misschien altijd al een uitdaging, maar sinds de maatschappij in de ban van corona is, zitten meer mensen in hetzelfde schuitje – en de uitdaging is misschien wel groter geworden, de stress niet minder.

Samen met verschillende maatschappelijke partners organiseert Lumen Holland Rijnland voor alle inwoners in de Duin- en Bollenstreek een gratis Webinar over Rondkomen in coronatijd. Met afwisselende bijdrages willen we verschillende kanten van de problematiek, maar ook de mogelijke oplossingen in beeld en onder de aandacht brengen. De voorlichting vindt online plaats. Aan het begin van de sessie vertellen we hoe u als publiek toch interactief aan de bijeenkomst mee kunt doen.

Via deze link komt u bij de pagina van "Rondkomen in coronatijden". Hier vindt u meer informatie, het programma (ook hieronder) en de digitale instructies om op 15 oktober direct bij het Webinar binnen te kunnen komen 'lopen'. U hoeft zich hiervoor niet vooraf aan te melden.

16:00 uur Welkom en toelichting

16:15 uur Ervarings verhaal van Hassan [Lumen Holland Rijnland]   “Als je aan het winnen bent, ben je toch aan het verliezen”

16:25 uur Vroeg Erop af [Kimberly Varkevisser, medewerker Vroeg Eropaf-team HLT] Wat is het Vroeg Eropaf-team precies en wat doen ze? Theorie en voorbeelden uit de praktijk.

16:40 uur [Interview] Onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO/Meedenkersnetwerk HLT-N): SchuldHulpMaatje Noordwijk [Ria van Dijk]  Over het (laagdrempelig) ondersteunen van inwoners – door meedenkers – bij o.a. schuldenproblematiek

16:55 uur Gemeenten HLT: Beleid en (minima)regelingen [Marianne van Dockum] Wat doen de gemeenten, wat kunnen ze doen, wat willen ze doen? Info ISD & bestaan verschillende minimaregelingen

17:10 uur Panelgesprek met alle sprekers (& extra meedenkers van MEE, Lumen, Plusmaatje Cardea) Stellingen ter discussie en vragen ‘uit de zaal’

17:25 uur Afsluiting

De Stichting Hulp In Noordwijk streeft ernaar u zo duidelijk en zo juist mogelijk te informeren. Aan de informatie die op deze website kunt u geen rechten ontlenen.